DC-kollen: Madaras avstängd 4,5 år

På torsdagen 14/3 meddelade tennisens internationella integritetsorganisation, ITIA, att Dragos Madaras, Fair Play TK stängs av i 4,5 år för att ha brutit mot tennisens antikorruptionsregelverk.

Överträdelsen avser att Madaras inte har samarbetat med ITIA:s utredare genom att inte ha tillmötesgått krav att lämna över en mobiltelefon. Alla tennisspelare på internationell nivå förbinder sig årligen att medverka och vara behjälpliga i utredningar.

Dragos Madaras har varit avstängd under utredning sedan 17 augusti förra året. Avstängningen om 4,5 år gäller till och med 16 februari 2028. Han ska också betala 2 500 dollar i böter. Madaras kan överklaga beslutet till Idrottens skiljedomstol CAS.

Swetennisbloggen lider med Madaras, detta inträffar när han haft sin bästa säsong i karriären och efter många års slit på tennisens futuretour äntligen kommit till en ranking(ATP191) där han kom med i DC-laget och på allvar kunde börja försörja sig på sin tennis. Detta är också mycket tråkigt för svensk tennis som efter smällen med Mikael Ymers avstängning nu på kort tid förlorade två av sina bästa spelare, nämligen Sverige-ettan(Ymer) och Sverige-trean(Madaras).

Ymer har, trots att han meddelat att han slutar, fortfarande möjlighet att göra comeback men Madaras får troligen lägga ner tenniskarriären. Återstår dock att se om Madaras överklagar till CAS och på något sätt kan minska avstängningstiden eller t.o.m bli helt frikänd.

 

 

Allmänt | |
Upp