DC-kollen: A blessing in disguise

Det engelska uttrycket 'A blessing in disguise' som ungefär betyder 'en välsignelse i förklädnad' kommer väl till pass när vi ser chilenarnas framfart på hemmaplan i Santiago. Garin har tagit sin 10:e raka matchvinst och ser ut att bli en av spelarna i finalen på söndag. Likaså går också dubbelparet Tabilo/Barrios-Vera bra, i semifinal just nu med chans på final på lördag.
 
Detta som på ytan är en stor framgång för Chile kan i själva verket vara en välsignelse för Sveriges DC-chanser. Varför? Jo, singelfinalen går på söndag vilket gör att en jetlaggad Garin är i Stockholm tidigast på tisdag och kan inte börja träna i Kungliga förrän på onsdag. Han får alltså två träningsdagar på sig att försöka ställa om från tre veckors grusspel i Sydamerika till hardcourt inomhus i Stockholm, dubbelkillarna får tre dagar på sig. Jämför detta med svenskarna som har spelat/tränat på hardcourt inomhus(och i viss mån utomhus) hela februari.
 
Trots att Garin visar storform håller Swetennisbloggen ändå Mikael Ymer som favorit att vinna båda sina singlar och det svenska dubbelparet som favorit i dubbeln.
Allmänt | |
Upp